Opleiding jeugdconsulent (E-learning + Klassikaal)


  • Inleiding
  • Programma
  • Data
  • Advies
  • Inschrijven

Als jeugdconsulent krijg je te maken met een grote diversiteit aan vragen en problemen waar jeugdigen bij betrokken zijn. Als je nieuw bent in het vak, je gaat herintreden of je krijgt jeugdhulp als nieuw aandachtsgebied in je takenpakket, dan is deze gedegen, praktijkgerichte opleiding een interessante optie voor je. Deze flexibele opleiding bestaat uit vier modules die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen. Afhankelijk van jouw voorkennis, het moment dat je wilt starten, kies je die modules die bij je passen. Wel zo efficiënt.

Doelgroep
Wil jij je om- of bijscholen tot jeugdconsulent? Dan is deze opleiding zeer geschikt. Voorwaarde voor deelname is dat je een relevante mbo-4 of hbo-opleiding hebt.

Werkwijze
Je kiest de modules uit die je wilt volgen. Met ingang van iedere nieuwe module, kan je starten. De opleiding bestaat uit 4 modules. Aansluitend heb je de optie om je in te schrijven voor de Proeve van Bekwaamheid. In de klassikale cursus krijg je les met jeugdconsulenten van andere gemeenten en professionals van andere zorgorganisaties. Je deelt kennis en ervaringen, wat erg leerzaam is.

Blended learning
Deze opleidingsvariant bestaat uit e-learning en een klassikale module oftewel blended learning. Aansluitend heb je de optie om je in te schrijven voor de Proeve van Bekwaamheid. Module 1, 2 en 3 volg je via e-learning. Module 4 bieden we alleen klassikaal aan, vanwege de praktijkcomponent ‘gespreksvaardigheden’.
Bij e-learning studeer je thuis of op je werk wanneer het jou uitkomt. In de e-learning volg je verschillende online kennisprogramma’s / e-modules en maak je meerdere opdrachten. Op de opdrachten krijg je feedback van je leerbegeleider.  De opdrachten zijn praktijkgericht, waarbij het hebben van een geschikte werk- of stageplek gewenst is, maar niet noodzakelijk.

Gaat je voorkeur uit naar volledig klassikaal leren klik dan hier.

Omvang
Module 1 = 15 uur (zelfstudie)
Module 2 = 23,5 uur (zelfstudie)
Module 3 = 25,5 uur (zelfstudie)
Module 4 = 15 uur (2 lesdagen en 2 uur zelfstudie)

Optioneel:
Module 5, Proeve van bekwaamheid = 16 uur (6 uur uitvoering + 10 uur zelfstudie)

Certificaat
Je ontvangt een certificaat per module, zodra je aan de opdrachten hebt voldaan, de e-modules hebt doorlopen en de klassikale deel hebt gevolgd. Je ontvangt het bekwaamheidscertificaat bij het behalen van de Proeve van bekwaamheid

Accreditatie
De opleiding jeugdconsulent (module 1 t/m 4) is SKJ geaccrediteerd voor in totaal 79 punten.
De Proeve van bekwaamheid is SKJ geaccrediteerd voor 16 punten.